martie
07
2019

Să ducem cu onoare flamura francofoniei, ca simbol al latinității

La data de 6 martie în Liceul Teoretic „Liviu Damian ” Rîșcani a avut loc Concursul declamatorilor în limba franceză și Concursul cântecului francofon. În scenă au răsunat cele mai cunoscute și îndrăgite piese și cele mai frumoase poezii în limba franceză.

La concurs au evoluat 34 de participanți. Această activitate a avut scopul de a promova studierea limbii franceze în rândul tinerilor și descoperirea noilor talente.

Elevi din toate instituțiile preuniversitare au participat la o manifestare culturală, la care s-a recitat și s-au interpretat șlagăre în limba franceză. Tinerii noștri dovedesc o bună cunoaștere a francezei și a tendinței de a se integra în spațiul educațional și profesional francofon. La final au fost înmânate diplome tuturor participanților.

În perioada Zilelor Francofoniei se vor desfășura mai multe activități în instituțiile preuniversitare, precum ateliere de lectură, concursuri de postere și desene și diverse manifestări culturale, prin care tinerii își aprofundează cunoștințele în limba franceză.