aprilie
24
2018

Concursul raional „Securitatea la trafic înseamnă viață”

Au fost desemnați câștigătorii concursului raional „Securitatea la trafic înseamnă viață”.
Cinci echipe din cinci instituții de învățământ din raion ( l.t.Corlăteni, l.t Recea, l.t.Zăicani, gim.Aluniș și gim.Hiliuți ) au participat la concursul raional „Securitatea la trafic înseamnă viață”. Concursul este organizat anual de OLSDÎ Rîșcani și IP Rîșcani.
Concurenții s-au întrecut la următoarele probe : „Salutul”, „Înviorarea”, „Tema de acasă”, „Acordarea primului ajutor medical”, Concursul gazetelor de perete”, „Cunoașterea regulilor de circulație”, „Concursul căpitanilor” și proba „Concursul bicicliștilor”.
Zeci de copii din raion au dat dovadă de cunoștințe bune în domeniul regulamentului circulației rutiere. Acest concurs este binevenit pentru copii,deoarece îi resposabilizează să fie mai atenți,mai vigilenți în traficul rutier.
În urma concurenței sănătoase, membrii juriului au apreciat înalt pregătirea tinerilor participanți, stabilind următorul clasament:
Locul I – Liceul teoretic ”L.Gherman ”, Zăicani;
Locul II – Liceul Teoretic Recea ;
Locul III – Gimnaziul Aluniș.
Copiii și tinerii, care s-au evidențiat cel mai bine la capitolul cunoașterea regulilor de circulație rutieră, au primit din partea organizatorilor diplome și premii.
Organizatorii menţionează managerii instituţiilor de învăţământ și cadrele didactice din l.t.Corlăteni, l.t Recea, l.t.Zăicani, gim.Aluniș și gim.Hiliuți, pentru pregătirea și participarea activă a echipajelor în cadrul concursului.
Anume instruirea la un nivel înalt al elevilor de către pedagogi şi colaboratorii poliţiei din localitate privind securitatea traficului rutier ne vor ajuta să evităm accidentele rutiere, care sunt frecvente la noi în republică.